Joulutorttuja
Jouluun kuulluu tuorttuja ja on todella hyviä syödä kuuman glögin kanssa, torttuja on tietysti tehty erilaisia mallia ja kuvioita.
Vanhan ajan Joulutorttu-ohje:
Joulutortut200 gr voita
n. 4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa (kuohukermaa)
Pehmennyt voi ja melkein kaikki vehnäjauhot (+leivinjauho) nypitään. Lisätään vatkattu kerma. Lisätään siivilöiden loput jauhoista ja sekoitetaan. Annetaan kovettu jääkaapissa. Kaaviloidaan 3-4 kertaa. Paistetaan 200 asteessa.
n. 4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa (kuohukermaa)
Pehmennyt voi ja melkein kaikki vehnäjauhot (+leivinjauho) nypitään. Lisätään vatkattu kerma. Lisätään siivilöiden loput jauhoista ja sekoitetaan. Annetaan kovettu jääkaapissa. Kaaviloidaan 3-4 kertaa. Paistetaan 200 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti