Joulupuuro tuo joulun kotiin!
=)
Riisipuuro
manteleineen on perinteinen jouluaattoaamun herkku. Maitoon tai kermaan
keitettyä riisipuuroa syödään luumukiisselin kera tai sokerilla ja kanelilla
kuorrutettuna. Jouluperinteiden mukaan isoon puurokattilaan pudotetaan puuron
valmistuttua yksi kokonainen ja kuorittu manteli. Jokainen syöjä kauhaisee
kattilasta puuroa omalle lautaselleen katsomatta kattilaan, sillä haluttua ja
onnea tuottavaa mantelia ei saa etsiä puurokattilasta. Omalta puurolautaseltaan
mantelin löytävälle seuraava vuosi on onnekas.
Perinteinen riisipuuro valmistetaan
seuraavasti:
Kiehauta kattilassa 2,5 desiä vettä, lisää 2 desiä
puuroriisiä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää 1 litra
maitoa ja heti kun puuro kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen
noin 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suolalla ja muista
heittää sekaan joulumanteli ja hiukan kanelia joukkoon.
Jesse McCartney voi tuoda joulun kotiin vai mitä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti